Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku zřejmě vznikne síť informující o "pomlouvačích" země v zahraničí

Polská ambasáda
Polská ambasáda
Foto: Pixabay

Varšava - Polská organizace Tvrz dobrého jména (Reduta Dobrego Imienia, RDI) oznámila vytvoření sítě zpravodajů v zahraničí, kteří mají informovat o pomluvách namířených proti Polsku. Skupinu podporuje ministerstvo zahraničí.

RDI vytvořila aplikaci pojmenovanou Rytíř, která má usnadnit psát a posílat přes internet informace o "předpokládaných pomluvách" odhalených v zahraničních médiích.

Stálí zpravodajové a dobrovolníci mají "upřesňovat zemi a jazyk pomluvy, popsat událost, způsob medializace pomluvy", uvedla RDI na svém webu.

"Chceme, aby polská diaspora jednala společně pro dobro Polska. Počínaje individuálním upozorňováním na lži poškozující pověst Polska," napsala předsedkyně RDI Mira Wszelaková na webu organizace. "Zprávy západních médií o Pochodu nezávislosti ukazují, že takováto akce je nezbytná," dodala.

Některá zahraničí média označila zmíněný velký pochod - zorganizovaný ve Varšavě krajní pravicí v sobotu 11. listopadu na den polské nezávislosti - za manifestaci "fašistů".

Témata:  Polsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy