Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sýrie pod útokem, Izrael na ni poslal rakety

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: News.xinhuanet.com

Bejrút - Izrael zaútočil raketami na pozice syrské armády u Damašku. Syřané dvě z nich zneškodnili, další pravděpodobně zasáhly cíl, informovala dnes agentura Reuters.

Podle ní způsobil útok jen materiální škody.

Exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) uvedla, že cílem raket byly pozice syrské armády a jejích spojenců jihozápadně od Damašku. Mohutné exploze byly slyšet až v hlavním městě.

Podle zpravodajského serveru Al-Masdar, který se odvolává na armádní zdroje, byl cílem útoku sklad munice syrské armády.

Mluvčí izraelské armády odmítla zprávy o útoku komentovat.

Izrael se do bojů v Sýrii výrazně nezapojil. Podnikl však několik náletů na libanonské šíitské hnutí Hizballáh, které bojuje na straně syrské vlády a které považuje Izrael za nepřítele.

Témata:  Izrael Sýrie Izraelská armáda

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy