Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie dopadla žhářku ze Saarbrückenu, při tragédii zabila čtyři lidi

požár
požár
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie zadržela ženu (37), kterou podezřívá z úmyslného založení požáru v obytném domě v Saarbrückenu na západě země. Při nedělní tragédii zahynuli čtyři lidé.

Totožnost dvou obětí policie stále nezná. Třiadvacet lidí utrpělo při požáru zranění, deset jich muselo být převezeno do nemocnice. Ve vážném, ale stabilizovaném stavu se nachází 42letý muž, který se snažil před plameny uniknout skokem ze střechy budovy.

"Obyvatelé se nebudou moci jen tak brzy vrátit," uvedl dnes mluvčí saarbrückenské policie. V budově bylo hlášeno 57 lidí, během zásahu jich hasiči zachránili 29.

Požár vypukl v neděli kolem 13:30 v prvním nadzemní patře. Oheň se pak rychle rozšířil do vyšších pater. Podle agentury DPA je zadrženou obyvatelka bytu, ze kterého se oheň začal šířit.

Témata:  žhářství Německo požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy