Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo si došláplo na anarchisty. Razie probíhají po celé zemi

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu dnes probíhá velká razie proti levicovým extremistům. Zásah souvisí s rozsáhlými nepokoji během červencového summitu zemí G20 v Hamburku, které podle vyšetřovatelů byly předem cíleně připravovány.

Několikadenní prudké střety levicových radikálů s policií v červenci do značné míry ochromily život v severoněmeckém přístavním městě. Někteří z radikálů už stanuli před soudem, po dalších policie stále pátrá.

S tím souvisí i dnešní rozsáhlá razie, která se podle rozhlasové a televizní stanice NDR týká 24 objektů, mezi nimiž jsou jak byty, tak levicová centra. Policisté zasahují v osmi spolkových zemích včetně měst Hamburk, Berlín, Stuttgart nebo Göttingen.

Zajistit chce policie mimo jiné datové nosiče a komunikační prostředky. Je totiž přesvědčena, že nepokoje dopředu chystali němečtí i mezinárodní radikálové. V Hamburku podle ní měli třeba připravené úschovny s pyrotechnikou nebo černým oblečením, které jim umožnily pohybovat se po městě v běžném oblečení a bez podezřelých předmětů, jež si vyzvedli až na daných místech.

Témata:  policie Německo anarchisté G20 Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.