Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihovýchod Austrálie zasáhla silná bouře a obrovské kroupy

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Sydney - Na jihovýchod Austrálie v sobotu spadlo během jediné hodiny přes 100 milimetrů srážek a vítr v bouři dosahoval rychlost 100 kilometrů v hodině. V Mount Tamborine padaly kroupy velké až čtyři centimetry. 6000 domácností je bez elektřiny.

Vichr lámal stromy a strhával elektrické vedení. Kvůli odklízení následků bouře je dnes uzavřena zoologická zahrada Australia Zoo, kterou provozuje rodina zesnulého australského dokumentaristy, "lovce krokodýlů" Steva Irwina.

Zoo ujišťuje, že všechna zvířata jsou v pořádku. "Rozhodnutí uzavřít zoo se nám nepřijímalo lehce, ale prioritou je pro nás bezpečnost zvířat a návštěvníků," uvedla zoo, která se nachází v australském státě Queensland ve městě Beerwah.

Podle meteorologů by se i během dnešního dne, a také v pondělí a v úterý mohly objevit další bouře.

Témata:  Austrálie bouře počasí bouřky

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.