Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němeké testy odhalily vysoké emise u 30 modelů vozů

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Německé testy automobilových emisí ukázaly podezřele vysoké úrovně oxidu uhličitého (CO2) u 30 z 53 naftových modelů prověřovaných v reakci na emisní skandál Volkswagenu.

Informovalo o tom dnes německé ministerstvo dopravy. Dodalo, že úřad pro motorová vozidla KBA nyní provádí další testy, po jejichž dokončení bude vydána komplexní zpráva.

Německé úřady se při testování původně soustředily na emise oxidů dusíku, nyní se však pozornost zaměřila na oxid uhličitý. Mluvčí ministerstva dnes neupřesnila, u kterých modelů byly podezřele vysoké úrovně zjištěny. Podle listu Der Spiegel patří mezi tyto modely mimo jiné vůz Zafira domácí automobilky Opel.

Zástupci Opelu se již ve středu setkali s ministrem dopravy Alexanderem Dobrindtem. Ten po schůzce vyjádřil pochybnosti o tom, zda je systém vozu Zafira pro regulaci emisí zcela v souladu se zákony. Dodal, že Opel by měl během 14 dnů k této záležitosti poskytnout podrobnější informace.

Témata:  Německo emise dieselgate

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy