Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát chce zabít přední světové politiky. Poslal jim ostré výhrůžky

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Londýn - "Prolijeme vaši krev ve jménu Alláha". Takovou a další podobné zprávy vyslala do světa prostřednictvím sociálních sítí teroristická organizace Islámský stát. Radikálové cílí ve své nové kampani především na amerického prezidenta Donalda Trumpa a na jeho izraelského kolegu na pozici premiéra Benjamina Netanjahua. Zprávu přinesl britský list Daily Mail.

Extrémisté z teroristické skupiny Islámský stát spustili ve Spojených státech další online kampaň, ve které slibují nové útoky, tentokrát na vysoké státníky. Obrázky kolují na internetu a týkají se především amerického prezidenta a izraelského premiéra.

Na jednom z plakátů oba výše zmínění muži klečí ve vězeňských uniformách před jeruzalémskou mešitou al-Aksá. Za nimi stojí džihádistický popravčí, zatímco na mešitě v pozadí vlaje vlajka teroristické skupiny.

Plakát také obsahuje text tohoto znění: "Přísaháme, že vám zpřelámeme krky a prolijeme vaši krev, jak před mešitou al-Aksá, tak i všude jinde, toto je slib, který jsme dali Alláhovi a my svůj slib splníme. Mějte se na pozoru! Náš příchod bude děsivý a trpký."

Trump and Netanyahu kneel before jihadist executioner in latest ISIS propaganda https://t.co/D3EvYOcqwY

— Daily Mail US (@DailyMail) 12. prosince 2017

Další obrázek ukazuje zakukleného teroristu se zbraní v ruce. Na pozadí je hořící americká vlajka a washingtonský Capitol. Celý plakát doplňuje nápis "California".

Jeden z děsivých snímků také zachycuje panorama Manhattanu a následky kamionového útoku v říjnu tohoto roku. Tehdy terorista Sayfull Saipov najel nákladním vozem do lidí, přičemž zabil 8 lidí a přes 10 jich zranil.

Připomeňme, že už dříve se objevily na sociálních sítích podobné obrázky, které vyzývaly k násilí. Některé z nich možná viděl i newyorský terorista Akayed Ullah. Ten v pondělí zaútočil ve vestibulu metra náloží, kterou se opásal. Atentátník zřejmě neměl přímou vazbu na žádnou teroristickou skupinu, nechal se ale inspirovat Islámským státem.

Témata:  USA Izrael terorismus Islámský stát Donald Trump

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy