Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský vicepremiér Rogozin využil psa pro děsivý experiment, teď si ho vezme domů

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Místopředseda ruské vlády Dmitrij Rogozin (54) si osvojí jezevčíka, kterého před tím vystavil vědeckému experimentu s "dýcháním v kapalině" jako ukázky vývoje nových technologií pro srbského prezidenta Aleksandra Vučiče.

"Během experimentu živočich sám dýchal v tekutině obsahující kyslík. Následně bylo zvíře vyndáno a po odkašlání předvedlo, že je živé a zdravé," tvrdí experimentátoři z Fondu perspektivních výzkumů.

Ukázka rozhořčila milovníky zvířat, kteří místo o vědě a pokroku hovořili o týrání, "peklu", "stahování kůže zaživa" a i "fašismu", jak uvedl server Newsru.com.

Vicepremiér se pak nechal slyšet, že sice chápe nutnost podobných experimentů, ale že psovi držel palce a že si ho vezme domů. Experiment však hájí dál: "Ze začátku pes, pak složitější organismus. Vše se to dělá kvůli technologii zachraňující lidi. Aby se už nestávaly takové tragédie, jako byl zánik ponorky Kursk," prohlásil v narážce na katastrofu z roku 2000.

Jezevčík se nicméně podle agentury Interfax momentálně zotavuje v karanténě, a tak si ho Rogozin vyzvedne za dva týdny. Doma už jednoho psa má, vlčáka. "Hádám, že se skamarádí, a to tím spíše, že se jezevčík stal celebritou," odhadl Rogozin.

Témata:  Dmitrij Rogozin Rusko zvířata

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy