Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před soudem v Aténách vybuchla nálož, pak se i střílelo

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Před odvolacím soudem v Aténách dnes explodovala podomácku vyrobená bomba a na ostrahu justiční budovy také jeden z pachatelů střílel. K incidentu došlo jen několik hodin poté, co řecký parlament rozhodl, že demonstranty, kteří se před soudem pravidelně scházejí s cílem zabránit dražbám zabavených domů, bude postihovat

K zodpovědnosti za čin se zatím nikdo nepřihlásil. Výbuch, který otřásl centrem Atén v brzkých ranních hodinách, rozbil okna soudní budovy a poničil její mramorovou fasádu. Následně někdo vypálil několik střel na nočního hlídače, informoval ministr spravedlnosti Stavros Kontonis.

Dvě řecké mediální organizace obdržely před výbuchem telefonické varování, že k činu dojde. Po výbuchu policie oblast kolem budovy uzavřela. Na místě objevila tašku, ve které byla bomba umístěna.

V současné chvíli vyšetřovatelé zkoumají záběry z pouličních kamer a prověřují i výpovědi svědků o osobách prchajících z místa činu v dodávce. Podle agentury AP policie už nalezla dodávku, o které se domnívá, že v ní prchali přinejmenším tři pachatelé. Na druhém konci řecké metropole auto kdosi zapálil.

"Tento typ útoků má obyčejně symbolický význam," vysvětlil mluvčí aténské policie Theodoros Chronopulos, aniž uvedl, zda policie podezřívá nějakou z radikálních politických skupin.

Témata:  Atény Řecko výbuch

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy