Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Estonská policie posílá vánoční pohledy nejhorším řidičům, potěšeni určitě nebudou

Estonsko, ilustrační foto
Estonsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Tallinn - Nejhorší řidiči v Estonsku dostali od policie k Vánocům dárek, který je má přimět ke změně chování za volantem. Žebříček nejhorších řidičů vede 21letý mladík s jednadvaceti prohřešky na kontě, ale do "TOP 20" se dostali i dva taxikáři s cyklistickými rikšami.

Policie v Estonsku rozeslala sedm stovek pohlednic nejhorším řidičům. "Černá" pohlednice se chápe jako výstraha.

"Letos při silničních nehodách přišlo o život více než 40 lidí," praví text na pohlednici, která neobsahuje žádné obvyklé vánoční blahopřání. Místo toho vyčítá, že vinou řidičů ignorujících dopravní pravidla utrpělo zranění přes 1300 osob, a vyzývá adresáta, aby udělal vše pro to, aby se silnice staly bezpečnějšími. "Věřte nám, vaši příbuzní a přátelé si přejí totéž," dodává text.

Adresáty se stali řidiči, které strážci zákona během roku přinejmenším pětkrát přistihli při nedodržování pravidel, nejčastěji v podobě překročení povolené rychlosti či řízení pod vlivem alkoholu, poznamenala agentura Reuters.

Akce s "černými" vánočními pohledy podnikají policisté v Estonsku od roku 2011 jako jedno z opatření, které má pomoci snížit počet smrtelných nehod v zemi s 1,3 milionu obyvatel. Ještě před deseti lety na estonských silnicích umíralo na 200 lidí ročně.

Témata:  Estonsko dopravní nehody Vánoce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy