Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z Melbourne je obviněn z 18 pokusů o vraždu, má podstoupit psychologické vyšetření

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Pixmac

Melbourne - Řidič, který najel do davu v centru australského města Melbourne, byl obviněn z 18 pokusů o vraždu a ohrožení života jedné osoby. Kromě toho soud nařídil muži psychologické vyšetření.

32letý Australan afghánského původu je zřejmě duševně nemocný. Podle policie najel s vozem SUV do davu úmyslně. Hospitalizováno muselo být 18 lidí. Většina je stále v nemocničním ošetření a tři zranění zůstávají v kritickém stavu. Devět ze zraněných pochází z ciziny, jsou mezi nimi občané Jižní Koreje, Irska, Číny, Indie, Itálie a Venezuely.

Přestože zatím nebyly zjištěny žádné spojitosti útočníka s terorismem, policie zvýšila bezpečnostní opatření.

V lednu najel v centru Melbourne do davu řidič, kterého pronásledovala policie poté, co napadl svého bratra. Čtyři lidi zabil na místě, další dva lidé podlehli později svým zraněním. Podle policie ani tehdy nešlo o teroristický útok.

Témata:  auto vjelo do davu v Melbourne (21.12.2017) Austrálie soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy