reklama

Santa Claus startoval tradičně na severním pólu a křížem krážem zdolal nejprve celou Asii a Austrálii, než dorazil do Evropy, Afriky a posléze do Ameriky. Santa Claus prý stihl rozdat před překonáním Atlantiku kolem čtyř miliard dárků. Zájemcům odpovídalo po telefonu, e-mailem nebo chatem více než 1500 dobrovolníků.

Prezidentský pár se připojil ze svého sídla Mar-a-Lago ve floridském Palm Beach. Odtud také předtím vedl Trump videokonferenci s americkými vojáky rozmístěnými různě po světě.

NORAD a jeho předchůdce, kterým bylo velení kontinentální protivzdušné obrany CONAD, tuto službu poskytuje již přes 60 let. Začalo to ale úplnou náhodou, když v roce 1955 jeden deník v americkém Colorado Springs zveřejnil telefonní číslo, na které lidi mohli údajně volat přímo Santu Clausovi.

Šlo přitom o pohotovostní linku CONAD sloužící pro to, aby lidé hlásili případné podezřelé lety nad severní Amerikou. Po dosud nejčastějších hlášeních o UFO se službě najednou na Štědrý den dovolávaly stovky dětí. Nudící se pracovníky to začalo bavit a tak jim začali poskytovat podrobné informace o tom, kde Santa Claus zhruba asi je.