Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boje v Jemenu stále nekončí. Od neděle padlo přes 60 rebelů a vojáků

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Při nových bojích v jemenské provincii Hudajdá bylo od neděle zabito přes 60 šíitských povstalců a provládních vojáků. Město Hudajdá je významným přístavem na pobřeží Rudého moře, kudy do země přichází velká část dovozového zboží. Město s přístavem ovládají Húsíové.

Při leteckých útocích na pozice rebelů zahynulo v noci na dnešek ve dvou regionech jihozápadně a jihovýchodně od města Hudajdá 53 povstalců, oznámily jemenské bezpečnostní zdroje. Informaci potvrdily i místní nemocnice, podle nichž utrpělo dalších 63 rebelů zranění.

Provládní vojenské zdroje informovaly také o 12 mrtvých a 19 zraněných v řadách armády.

Nálety koalice vedené Saúdskou Arábií, jež v konfliktu podporuje jemenskou vládu, a pozemní boje v provincii Hudajdá se vystupňovaly poté, co 19. prosince jemenští povstalci vypálili raketu na Rijád.

V jemenské občanské válce přišlo od roku 2014 o život na 10.000 lidí, zhruba tři miliony jich byly vyhnány ze svých domovů.

Témata:  Jemen Saúdská Arábie Saudi Arabia Army

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy