Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boje v Jemenu stále nekončí. Od neděle padlo přes 60 rebelů a vojáků

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Při nových bojích v jemenské provincii Hudajdá bylo od neděle zabito přes 60 šíitských povstalců a provládních vojáků. Město Hudajdá je významným přístavem na pobřeží Rudého moře, kudy do země přichází velká část dovozového zboží. Město s přístavem ovládají Húsíové.

Při leteckých útocích na pozice rebelů zahynulo v noci na dnešek ve dvou regionech jihozápadně a jihovýchodně od města Hudajdá 53 povstalců, oznámily jemenské bezpečnostní zdroje. Informaci potvrdily i místní nemocnice, podle nichž utrpělo dalších 63 rebelů zranění.

Provládní vojenské zdroje informovaly také o 12 mrtvých a 19 zraněných v řadách armády.

Nálety koalice vedené Saúdskou Arábií, jež v konfliktu podporuje jemenskou vládu, a pozemní boje v provincii Hudajdá se vystupňovaly poté, co 19. prosince jemenští povstalci vypálili raketu na Rijád.

V jemenské občanské válce přišlo od roku 2014 o život na 10.000 lidí, zhruba tři miliony jich byly vyhnány ze svých domovů.

Témata:  Jemen Saúdská Arábie Saudi Arabia Army

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy