Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britské námořnictvo během svátků řešilo několik kontaktů s ruskými loděmi

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Shipspotting.com

Londýn - Britské námořnictvo během vánočních svátků řešilo několik případů, kdy se ruská vojenská plavidla přiblížila k území Spojeného království. V prohlášení to oznámilo britského ministerstvo spravedlnosti, napsala v noci na dnešek agentura Reuters.

V sobotu 23. prosince se britská fregata HMS St Albans vydala vstříc ruskému vojenskému plavidlu Admirál Sergej Gorškov, které v Severním moři plulo v blízkosti britských vod. Britský ministr obrany Gavin Williamson v prohlášení uvedl, že Londýn se nebude rozpakovat bránit své vody a nebude tolerovat žádnou formu agrese.

Ministerstvo obrany Spojeného království rovněž oznámilo, že britská loď HMS Tyne byla povolána k doprovodu ruské výzvědné lodi, která se plavila Severním mořem a Lamanšským průlivem. Ke sledování dvou dalších ruských lodí pak Británie vyslala helikoptéru.

Agentura Reuters připomněla, že vztahy mezi Londýnem a Moskvou jsou v současné době na bodu mrazu. Britský ministr zahraničí Boris Johnson minulý týden prohlásil, že existuje řada důkazů, které usvědčují Rusko ze zásahů do voleb v cizích zemích, na což jeho ruský kolega reagoval tím, že Johnson nemůže své tvrzení doložit.

Témata:  Britská armáda Ruská armáda HMS Dauntless válečné lodě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.