Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Designér zpackal tchajwanské pasy. Místo národní hrdosti se na nich objevilo americké letiště

Pas USA
Pas USA
Foto: Pixabay

Tchaj-pej - Tchajwanské úřady kvůli geografické chybě stáhnou z oběhu 285 pasů, v nichž byly omylem natištěny obrázky mezinárodního Dullesova letiště u Washingtonu. Správně na nich mělo být tchajwanského letiště ve městě Tchao-jüan.

Na chybu upozornili uživatelé sociálních sítí poté, co byly v pondělí nové pasy uvedeny do oběhu, informuje BBC.

Na chybu v kresbě vodoznaku na stránce pasu nejdříve upozornil jeden z uživatelů na facebooku, který zveřejnil fotografii pasu a nazval ji 51. americkým státem. Snímek se stal hitem internetu a terčem ostré kritiky. "Tenhle chlap ani neví jak vypadá jeho vlastní letiště?" napsal jeden z uživatelů. "Tchajwanci šli spát a probudili se jako Američané," přidal se další.

Tchajwanské ministerstvo zahraničí v úterý chybu přiznalo a omluvilo se za ní. Celkem bylo natištěno 200.000 pasů. Podle místních médií se mýlka stala na straně designéra nových dokumentů.

Témata:  Tchaj-Wan pasy zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.