Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média oslavovala bezdomovce jako hrdinu, Teď přiznal, že okradl oběti atentátu v Manchesteru

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Manchester - Britský bezdomovec Chris Parker dnes před soudem přiznal, že okradl oběti atentátu v Manchesteru, kterým ale předtím poskytl pomoc, za což ho média oslavovala jako hrdinu. Muž si nyní počká ve vazbě na rozsudek, který má být vynesen koncem ledna.

Parkera podle BBC přistihly při činu bezpečnostní kamery. Jedné zraněné ženě například ukradl kabelku a brzy poté použil její bankovní kartu v nedaleké restauraci s rychlým občerstvením.

Podle prokuratury Parker, který už byl v minulosti kvůli krádežím v obchodech několikrát odsouzen, poskytl "určitou omezenou pomoc" zraněným osobám, ale zároveň využil příležitosti ke krádežím.

Svých činů se Parker dopustil po teroristickém útoku ve foyeru haly v Manchesteru po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové. Masakr si vyžádal 22 lidských životů a 116 zraněných. Útočil Brit libyjského původu Salman Abedi.

Témata:  Velká Británie bezdomovci výbuch v aréně v Manchesteru

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy