Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na západě Íránu zemřeli při násilnostech tři příslušníci zpravodajských služeb

Írán
Írán
Foto: Pixabay

Teherán - V západoíránském městě Píránšahr přišli při násilnostech o život tři příslušníci íránských zpravodajských služeb.

Podle agentury Mehr bojovali proti nepřátelům revoluce, což je označení, které íránská vláda používá pro protivládní demonstranty.

Není jasné, zda zemřeli během demonstrací, uvedla dnes agentura Reuters.

V Íránu se od poloviny minulého týdne konají protivládní demonstrace, při kterých lidé protestují proti špatnému stavu ekonomiky, zdražování potravin i proti vedení země. Zatím při těchto protestech zemřelo 21 lidí, převážně civilistů, a ve vězení skončilo až 450 osob.

Témata:  Írán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.