Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavina v italských Alpách zabila dvě Němky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Řím - Skupinu německých lyžařů v turistické oblasti Alta Val Venosta nedaleko hranic se Švýcarskem a Rakouskem dnes zasáhla lavina. Dvě Němky přišly o život.

Záchranáři ze sněhu sice vyprostili dvě osoby, ale 11letá dívka a její 45letá matka posléze zraněním podlehly, uvedla na twitteru italská horská služba. Sedm zbylých osob ze skupiny přežilo podle DPA bez poranění, lavina je nezavalila.

Italská policie potvrdila, že to byli Němci. Německá média informovala, že oběti pocházely z města Ludwigsburg v Bádensku-Württembersku.

V okamžiku, kdy se spustila lavina, se lyžaři údajně nacházeli mimo sjezdovku. Místo neštěstí bylo zprvu špatně přístupné kvůli sněhové bouři a nízké viditelnosti. Vyproštěné později evakuovaly helikoptéry vybavené nočním viděním.

Lavina spadla na západním svahu údolí Val Venosta v oblasti Malga San Valentino nad přehradou Lago di Resia (Reschensee) poblíž lyžařského centra Haideralm.

Témata:  Itálie Německo Alpy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy