reklama

Dudley vyzval policii hrabství Berkshire, aby problém bezdomovců v okolí Windsoru řešila "naléhavě". Pouliční žebrání podle něj v okolí historického sídla britských panovníků vytvořilo "nepřátelskou atmosféru" pro místní i turisty. Podle konzervativce Dudleyho si někteří lidé žebráním vydělávají i stovky liber týdně a řada z nich údajně vůbec nejsou bezdomovci.

"Celá situace vrhá na krásné město bohužel nepříznivé světlo," napsal Dudley oblastnímu koordinátorovi boje s kriminalitou Anthonymu Stansfeldovi.

Windsorská organizace, která pečuje o bezdomovce, Dudleyho vyjádření označila za "odpudivé". "Pokud někdo spí na ulici, není to proto, že by si to vybral, ale proto, že se něco v jeho životě pokazilo," uvedl ředitel organizace Windsor Homeless Project Murphy James.

Princ Harry a jeho snoubenka Meghan Markleová v minulosti označili Windsor za "velmi výjimečné místo". Letos 19. května si na místním hradě v kapli svatého Jiří řeknou své ano. Datum svatby připadá na sobotu, což znamená, že Britové si nebudou muset brát dovolenou, aby mohli ceremoniál sledovat. Britská vláda totiž v reakci na zásnuby sdělila, že neplánuje vyhlásit na den svatby volno, jako tomu bylo v případě svatby prince Williama. William se v roce 2011 oženil s Kate Middletonovou ve Westminsterském opatství v Londýně.