Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Chlapec z Anglie dostal zpět kameru, kterou spláchlo moře. Z videa se stal hit

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Berlín - William Etherton (10) z anglického města Hull ztratil před čtyřmi měsíci videokameru. V duchu se s ní hned rozloučil, protože ji spláchlo moře. Dnes svůj aparát ale dostal zpět. Vrátil mu ho obyvatel malého ostrova u německého pobřeží.

Kameru Williamovi vlny odnesly 1. září v Thornwickém zálivu v hrabství Yorkshire na východním pobřeží Anglie. Přístroj pak plul Severním mořem více než dva měsíce, než ho vlny opět vynesly na břeh - v Německu na ostrově Süderoog.

Tam kameru 2. listopadu našel Roland Spreer. Díky vodotěsnému obalu byla stále funkční, a část dobrodružné plavby dokonce sama zdokumentovala.

Z videa se postupně stal virální hit. Zprávy o nalezené videokameře nakonec upoutaly pozornost Williamova otce, díky čemuž se dnes přístroj mohl vrátit do chlapcových rukou.

Témata:  moře Německo Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy