Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Johnson chce vydat pamětní známky k brexitu, pošta je proti

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr zahraničí Boris Johnson by chtěl, aby byla u příležitosti odchodu země z EU vydána pamětní známka. Royal Mail vydává nejrůznější speciální známky, v poslední době i k filmům jako je Harry Potter nebo Hra o trůny.

Podle Johnsona se brexit "radostnou a významnou událost". Připomněl, že k chystané svatbě britského prince Harryho a Meghan Markleové 19. května bude také vydána zvláštní známka. "Máme poštovní známky, které připomínají národní události," uvedl ministr. A vystoupení z EU je "největší (událostí) za desítky let".

Pošta brexitovou známku již dříve vydat odmítla a sklidila za to ostrou kritiku. Její rozhodnutí nehodlá zvrátit ani příslušná státní tajemnice pro poštovní služby Margot Jamesová. Podle ní je brexit spornou záležitostí.

Jiný názor panoval v roce 1973 na vstup země do Evropského společenství. Tehdy zvláštní známka vydána byla, připomněl německý týdeník Der Spiegel.

Témata:  Velká Británie Brexit pošta Boris Johnson

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy