Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Johnson chce vydat pamětní známky k brexitu, pošta je proti

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr zahraničí Boris Johnson by chtěl, aby byla u příležitosti odchodu země z EU vydána pamětní známka. Royal Mail vydává nejrůznější speciální známky, v poslední době i k filmům jako je Harry Potter nebo Hra o trůny.

Podle Johnsona se brexit "radostnou a významnou událost". Připomněl, že k chystané svatbě britského prince Harryho a Meghan Markleové 19. května bude také vydána zvláštní známka. "Máme poštovní známky, které připomínají národní události," uvedl ministr. A vystoupení z EU je "největší (událostí) za desítky let".

Pošta brexitovou známku již dříve vydat odmítla a sklidila za to ostrou kritiku. Její rozhodnutí nehodlá zvrátit ani příslušná státní tajemnice pro poštovní služby Margot Jamesová. Podle ní je brexit spornou záležitostí.

Jiný názor panoval v roce 1973 na vstup země do Evropského společenství. Tehdy zvláštní známka vydána byla, připomněl německý týdeník Der Spiegel.

Témata:  Velká Británie Brexit pošta Boris Johnson

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy