Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rezidenci v italských Alpách zasypala lavina, 29 lidí muselo být evakuováno

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Milán - V italském alpském středisku Sestriere zavalila lavina chodby a některé apartmány rezidence Le Bellevue. Z budovy bylo evakuováno 29 osob včetně několika dětí. Cenu jejich náhradního ubytování v hotelích pokryje místní radnice.

V Sestriere u hranic s Francií za dva dny napadlo přes dva metry sněhu, napsal dnes deník Corriere della Sera. Směs sněhu a polámaných větví do rezidence pronikla ve 22:30 SEČ.

Kvůli lavinovému nebezpečí bylo v regionu uzavřeno několik silnic, což vedlo k odříznutí některých obcí. Platí to zejména v případě lyžařského střediska Cervinia v příhraničním regionu Valle d'Aosta. Minulý týden v něm uvízlo 11.000 lidí, dnes z něj nemůže odjet 5000 turistů, informoval italský tisk.

Nebezpečí pádu lavin hrozí také na švýcarské straně v okolí střediska Zermatt, kde by navíc mohlo napadnout ještě dalších až 30 centimetrů nového sněhu. Železniční trať mezi Zermattem a městem Visp je kvůli hrozbě lavin uzavřena, stejně tak i silnice do obce Täsch. Na francouzské straně Alp na napadlo v pondělí 40 až 90 centimetrů sněhu, místy až dva metry.

Témata:  laviny Alpy Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy