Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu obvinili bývalého syrského doktoranda z terorismu

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Německé generální státní zastupitelství dnes obžalovalo bývalého studenta univerzity v Darmstadtu z trestných činů souvisejících s terorismem.

Sedmatřicetiletý Syřan podle prokuratury mimo jiné propagoval teroristickou organizaci a vyzýval k páchání atentátů, informovala dnes agentura DPA.

Bývalého doktoranda Technické univerzity v Darmstadtu ve spolkové zemi Hesensko policie zadržela už loni v únoru a od té doby je muž ve vyšetřovací vazbě. Dnes jej generální státní zastupitelství, které se zabývá závažnými trestnými činy včetně terorismu, obžalovalo mimo jiné z propagace zahraniční teroristické organizace, navádění ke spáchání teroristického činu či šíření nenávisti.

Syřan, který se na studia do Německa dostal v roce 2005 s podporou syrského vládního stipendia, podle prokuratury v roce 2016 na facebooku zveřejnil tři videa, kterými se snažil propagovat teroristickou organizaci Islámský stát (IS). Vyzýval přitom ke stínání hlav. V dalším příspěvku oslavoval vraždu jordánského křesťanského spisovatele, který byl kritikem radikálních islamistů.

Témata:  Německo terorismus Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy