Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řím rozhodl o osudu vánočního stromu. Bude z něj chatka pro kojící matky

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Řím - Vánoční strom v Římě, který od místních obyvatel dostal posměšnou přezdívku Prašivec či Plešoun, má být rozřezán a bude z něj chatka pro kojící matky. Rozhodli o tom radní italské metropole.

Smrk, který byl dovezen z Jižních Tyrol a vyšel na 48.000 eur, téměř okamžitě po svém vztyčení na Benátském náměstí v Římě oschl. Stal se tak vděčným důvodem ke kritice neschopnosti radnice.

Dáván jí byl za příklad vánoční strom na svatopetrském náměstí ve Vatikánu, který byl dovezen z Polska a vykazoval dlouhodobě všechny znaky svěžesti.

21 metrů vysoký strom neměl ovšem jen nepřátele. Mnoho lidí využilo jeho větví ozdobených 600 stříbrnými koulemi k tomu, aby na ně umístily tisíce vzkazů a kreseb. Odstraněn bude ve čtvrtek.

Témata:  Vánoční strom Vánoce zajímavosti Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy