Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko možná povolí reklamu na tvrdý alkohol

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes slíbil novinářům, že popřemýšlí o návrhu povolit v ruských tištěných médiích reklamu tvrdého alkoholu.

Rozhodnutí by podle měj mohlo být lékem na prudké snížení příjmů z reklamy. Inzerce by mohla zahrnovat vodku a koňak, nikoliv ovšem whisky.

Stát by se tímto způsobem mohl vyhnout stále novým a novým úlevám, jimiž se snaží situaci tisku soupeřícího s internetem vylepšit. Celní zatížení dovozu novinového papíru se podle Putina snížilo už dvakrát, naposledy z deseti na pět procent.

Putin jako vyhlášený sportovec velkým fanouškem natož konzumentem alkoholu není. Přesto dnes šéfům ruských tištěných médií přislíbil, že se nad možností reklamy tvrdého pití zamyslí. "O co by mohlo jít?" zeptal se podle agentury TASS. "Vodka, whisky, koňak," zněla odpověď. Vodku a koňak Putin schválil, ale whisky je podle něj "úplně špatná".

Témata:  Rusko alkohol Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy