Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko možná povolí reklamu na tvrdý alkohol

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin dnes slíbil novinářům, že popřemýšlí o návrhu povolit v ruských tištěných médiích reklamu tvrdého alkoholu.

Rozhodnutí by podle měj mohlo být lékem na prudké snížení příjmů z reklamy. Inzerce by mohla zahrnovat vodku a koňak, nikoliv ovšem whisky.

Stát by se tímto způsobem mohl vyhnout stále novým a novým úlevám, jimiž se snaží situaci tisku soupeřícího s internetem vylepšit. Celní zatížení dovozu novinového papíru se podle Putina snížilo už dvakrát, naposledy z deseti na pět procent.

Putin jako vyhlášený sportovec velkým fanouškem natož konzumentem alkoholu není. Přesto dnes šéfům ruských tištěných médií přislíbil, že se nad možností reklamy tvrdého pití zamyslí. "O co by mohlo jít?" zeptal se podle agentury TASS. "Vodka, whisky, koňak," zněla odpověď. Vodku a koňak Putin schválil, ale whisky je podle něj "úplně špatná".

Témata:  Rusko alkohol Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy