Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V dodávce na Slovensku bylo objeveno 19 migrantů z Vietnamu a Afghánistánu

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava – Asi dvacítku migrantů odhalili slovenští celníci v dodávce na jihu země u hranic s Maďarskem. V autě se ukrývali běženci z Vietnamu a Afghánistánu, byly mezi nimi i čtyři děti.

Hlídka zadržela také dva převáděče, kterými byli ukrajinští řidiči vozidla. Informovaly o tom slovenská policie a finanční správa. Loni v listopadu slovenští policisté zase na severu země našli ve dvou kamionech 78 migrantů z Iráku, Íránu a Sýrie.

„Nelegální migrace navzdory opatřením na vnějších hranicích pokračuje. Dokazuje to případ, kdy hlídkou stanice celního úřadu v Šahách bylo zastaveno dodávkové motorové vozidlo, ve kterém se nacházelo 19 cizích státních příslušníků," uvedl zástupce ředitele úřadu hraniční a cizinecké policie Róbert Gucký.

Auto mířilo z Maďarska na Slovensko. Řidič před hlídkou vypnul světla na vozidle a odbočil na vedlejší silnici. Celníci vozidlo vyhledali a zkontrolovali posádku i prostor vozu, kde našli cizince, kteří nebyli schopni prokázat svou totožnost.

Témata:  Slovensko migrace policie SR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy