Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea chce jednat se Soulem o olympiádě

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul/Pchjongjang - Severní Korea navrhla uspořádat pracovní schůzku, na níž se dohodne vyslání umělecké skupiny Severokorejců na zimní olympijské hry, jež se budou konat v únoru v Jižní Koreji.

Informovalo tom dnes jihokorejské ministerstvo pro sjednocení. Severní Korea tento týden oznámila, že vyšle na olympiádu své sportovce. Rozhovory o detailech severokorejské účasti svolal na 20. ledna do Lausanne Mezinárodní olympijský výbor.

V dnešním prohlášení jihokorejského ministerstva stojí, že "Severní Korea zaslala návrh, aby se schůzka na pracovní úrovni o vyslání umělecké skupiny konala na severokorejské straně Pchanmundžomu (v demilitarizovaném pásmu oddělujícím korejské státy) 15. ledna".

Jiné datum chce KLDR navrhnout pro jednání o severokorejské účasti na olympiádě, která se bude konat od 5. do 25. února v Pchjongčchangu.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy