Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z Las Vegas před smrtí zmařil vyšetřování útoku

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)
Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)
Foto: CBS NEWS

Washington - Stephen Paddock, který loni v říjnu zabil palbou z hotelového pokoje v Las Vegas 58 lidí a přes 500 osob zranil, svůj čin nejenom dlouho plánoval, ale postaral se také o to, aby co nejvíc zkomplikoval jeho vyšetřování.

Vyplývá to ze soudních dokumentů, které Federální úřad pro vyšetřování (FBI) v pátek odtajnil.

Paddock používal anonymní komunikační prostředky a "podnikl četné metodické kroky, aby zamezil odhalení svých plánů a zmařil následné vyšetřování", napsal FBI ve zprávě.

Nové poznatky o motivu útoku v ní ale nejsou. Zpráva zahrnuje odůvodnění žádosti o povolení domovní prohlídky, jež pak vydali soudci krátce po útoku. V hotelovém pokoji, odkud se střílelo, byly tři telefony, přičemž jeden používal operační systém Googlu a vyšetřovatelé ho nedokázali odblokovat.

Obsáhlý dokument také obsahuje detaily o Paddockově přítelkyni Marilou Danleyové, která byla několikrát vyslechnuta, ale nebyla z ničeho obviněna. V době útoku byla na Filipínách. Řekla, že její otisky mohou být na zásobnících, protože je někdy pomáhala Paddockovi nabíjet. Neexistují ale důkazy, že věděla o Paddockově plánu.

Témata:  Stephen Paddock střelba na koncertě v Las Vegas

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy