Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš pojede do Davosu přesvědčit, že jsou kvóty špatné

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) se 24. a 25. ledna zúčastní jednání světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu. Chce upozornit, že migrační kvóty k přerozdělování uprchlíků jsou cestou do pekel.

"V Davosu je největší koncentrace politiků. Takže 24. a 25. ledna jedu do Davosu a (předseda Evropské komise Jean-Claude) Juncker tam pořádá oběd. To bude další příležitost navázat osobní kontakty a přesvědčovat, že cesta kvót je cesta pro Evropskou unii do pekel," uvedl pro tv Prima s tím, že ostatní země unie musí pochopit česká specifika. S šéfem komise se pak setká na konci ledna, kdy má naplánovanou v Junckerem večeři v Bruselu.

Jednání ekonomických špiček v Davosu se letos zúčastní také americký prezident Donald Trump, hodlá tam mezi šéfy nadnárodních firem či velkých bank hájit svůj protekcionistický program "Amerika na prvním místě".

Ruský prezident Vladimir Putin se naopak letošního davoského fóra nezúčastní. Z českých politiků navštěvoval fórum pravidelně exprezident Václav Klaus.

Témata:  Andrej Babiš Švýcarsko EU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy