Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zasáhla proti demonstrantům v Aténách, použila i slzný plyn

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény – Demonstranti se dnes pokusili proniknout k budově parlamentu v metropoli Aténách. Policie proti nim použila slzný plyn a ohlušující granáty. Zatím nejsou zprávy o případných zraněných.

V Řecku se stávkuje a demonstruje proti přijetí dalšího balíku úsporných opatření, o kterém bude parlament hlasovat pozdě večer. Přijetí reforem je podmínkou pro pokračování zahraniční finanční pomoci zadlužené zemi.

Poklidná manifestace před parlamentem přerostla s příchodem tmy ve střety s pořádkovými silami. Skupinky anarchistů a stoupenců krajní levice začaly házet na policejní těžkooděnce plechovky s červenou barvou a zápalné lahve.

Server Iefimerida uvedl, že se demonstranti třikrát pokusili prorazit kordón policistů a proniknout k budově. Příslušníci pořádkových sil je ale nakonec zahnali.

Témata:  Řecko demonstrace v Řecku

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.