Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konstruktér Madsen byl obžalován z vraždy švédské novinářky, na mrtvole se i uspokojil

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Kodaň - Konstruktér Peter Madsen (47) byl v Dánsku obžalován z vraždy švédské novinářky Kim Wallové. Ke zločinu došlo loni v srpnu. Prokuratura požaduje, aby dostal doživotní trest. Wallovou buď uškrtil, nebo jí podřízl hrdlo. Soudní proces by měl začít 8. března. Verdikt by mohl padnout 25. dubna.

Podle prokurátora Jakoba Bucha-Jepsena šlo o "velmi neobvyklý a mimořádně nechutný" případ. Kromě vraždy byl konstruktér ponorky Nautilus obžalován také z hanobení lidských ostatků. Údajně se na mrtvém těle Švédky sexuálně uspokojil.

Vynálezce dlouhodobě tvrdil, že novinářka, která jej kvůli psaní reportáže doprovázela na plavbě ponorkou, zemřela náhodou, když na ni spadl těžký poklop.

Přiznal nicméně, že se jejího těla následně rozhodl zbavit, rozřezal je a hodil do moře. Ponorku Madsen pak nechal záměrně ztroskotat, sám se ale zachránil.

Témata:  Kim Wallová Švédsko Dánsko soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy