Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hotel v Kábulu zaútočila skupina ozbrojenců, údajně střílí do hostů

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: News.com.au

Kábul - Na hotel Intercontinental v afghánské metropoli dnes zautočili ozbrojenci. Informace o zraněných ani obětech zatím nejsou známy.

Útok začal kolem 21:00 místního času (kolem 17:30 SEČ). Mezi útočníky jsou údajně i sebevražední atentátníci. Podle médií byli útočníci nejméně tři, pravděpodobně 4. 

Podle nejmenovaného afghánského představitele, kterého citovala agentura AFP, ozbrojenci "střílejí na hosty". Ozbrojence se snaží zastavit speciální jednotky.

#BREAKING Update#Afghanistan #Kabul`s #Intercontinental under siege by 4 terrorists inside firing at people. At least 35 dead/wounded. Hotel`s 2nd floor is on fire & electricity cut. CRU Elite forces arrived & hotel electricity cut off, firefighters & emergency services arrived. pic.twitter.com/f3n6Kz2dU0

— Özer Khalid (@OzerKhalid) 20. ledna 2018

Afghánská zpravodajská agentura TOLO uvádí, že policejní zdroje potvrdily, že útočníci drží rukojmí. Mluvčí ministerstva vnitra podle Najib Danish však uvedl, že jeden z útočníků už byl zastřelen. 

حمله مهاجمان بر هوتل انترکانتیننتال در کابلhttps://t.co/e42sEKxKlK pic.twitter.com/xtYOnpfFPC

— TOLOnews (@TOLOnews) 20. ledna 2018

Přepadený hotel je určen pro různé akce včetně konferencí, které navštěvují vládní úředníci. Je jedním ze dvou hlavních hotelů v Kábulu, uvádí server The Independent. 

K incidentu došlo jen několik dní poté, co americké velvyslanectví v Kábulu vydalo varování, že ozbrojené skupiny mohou plánovat útoky na hotely ve městě.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy