Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové jsou extremisté, kteří zneužívají děti, tvrdí terorista

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Londýn - Brit Darren Osborne, který loni v červnu najel do davu muslimů u mešity na severu Londýna, tvrdí, že všichni muslimové jsou extremisté nebo násilníci z gangů sexuálně zneužívajících děti.

Tak označila britská prokuratura v dnes zahájeném procesu muže, který při svém útoku jednoho člověka zabil a devět dalších zranil.

Osborneův "extrémně násilný" čin označila prokuratura za teroristický útok, protože jeho cílem bylo zabít co nejvíce lidí. Osborne najel do skupiny muslimů, kteří po modlitbě během postního měsíce ramadánu vycházeli z komunitního centra v severolondýnské čtvrti Finsbury Park.

Pachatele na místě nejdříve zadrželi svědci události, až poté si ho převzala policie.

Osborne trpěl podle své matky psychickými problémy. Podle jeho partnerky Sarah Andrewsové si nechal "vymýt mozek" a stal se "časovanou bombou".

Témata:  Velká Británie Darren Osborne muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy