Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při střelbě ve škole v Kentucky zemřeli dva patnáctiletí studenti, 19 lidí je zraněno

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Frankfort - Dva mrtvé a dalších 19 zraněných si vyžádala střelba na střední škole v Kentucky. Informovala o tom agentura AP.

Při střelbě na střední škole v americkém státě Kentucky byl dnes zastřelen patnáctiletý chlapec a stejně stará dívka. Napsala to agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Šestnáctiletého útočníka policie zadržela a obvinila ho z vraždy a pokusu o vraždu. O motivu pachatele policie neinformovala, neprozradila ani jeho totožnost.

Z 19 zraněných bylo 14 osob postřeleno, uvedl guvernér, aniž by informoval o příčinách poranění ostatních pěti. Dívka zemřela na místě, její spolužák podlehl zraněním v nemocnici. 

Ze školní budovy po střelbě utekla stovka dětí, v okolí podle očitých svědků panoval chaos. Střelba trvala 15 minut, útočník byl sám a komplice neměl, uvedla policie.

Kentucký guvernér Matt Bevin na twitteru napsal, že incident se stal v obci Benton necelých 200 kilometrů severozápadně od Nashvillu. Na místě jsou vyšetřovatelé FBI, dorazili i policejní ostřelovači. Škola byla uzavřena.

Témata:  střelba v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy