Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CIA varuje: Severní Korea se stále více přibližuje situaci, kdy bude Ameriku ohrožovat

CIA
CIA
Foto: INT

Washington – Severokorejský režim je stále blíž situaci, kdy ohrozí území Spojených států raketami s jadernou hlavicí. Na konferenci ve Washingtonu to dnes prohlásil šéf Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo.

Podle Pompea se severokorejský vůdce Kim Čong-un nezastaví, dokud nebude schopen ohrozit Spojené státy několika jadernými údery najednou.

CIA je přesvědčena, že Kim by použil jaderné zbraně nejen proto, aby se udržel u moci, ale i proto, aby rozdělený poloostrov sjednotil pod svým totalitním vedením, uvedl Pompeo.

„Severní Korea se stále více přibližuje situaci, kdy bude Ameriku ohrožovat. Každý by měl pochopit, že horlivě pracujeme na tom, abych vám mohl za rok znovu říct, že jsou několik měsíců vzdáleni od doby, kdy takovou schopnost budou mít. Není to statický harmonogram," prohlásil Pompeo.

Spojené státy podle něj přesto nejsou vystaveny bezprostřednímu ohrožení. Trump je prý připraven učinit vše proto, aby vojenskou akci proti Pchjongjangu nemusel zahájit. „Celá americká vláda se snaží zajistit, aby se Američané necítili ohroženi," prohlásil šéf CIA.

Témata:  Severní Korea USA CIA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy