Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Belgii nebyl podle policie terorismus

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Brusel - Muž s nožem, kterého na nádraží v Gentu postřelila policie, byl afghánský uprchlík s duševními problémy. Ministr vnitra Jan Jambon dnes veřejnoprávní televizi RTBF řekl, že v tomto případě "není žádná spojitost s jakýmkoli teroristickým motivem".

Policie postřelila 28letého muže, který v úterý pozdě večer křičel na rušném nádraží St. Pieters v Gentu a s nožem v ruce se blížil k policistům. Odmítl uposlechnout výzev k upuštění malého nože. "Je známo, že je to uprchlík afghánské národnosti, o němž se nedomníváme, že by byl zradikalizován," řekl dnes ministr Jambon.

Mluvčí gentské prokuratury An Schoonjansová potvrdila, že postřelený muž, který byl převezen do nemocnice, utrpěl vážné zranění.

Belgie o den dříve snížila stupeň ohrožení teroristickým útokem, a to z třetího na druhý, který je předposlední na čtyřstupňové škále. Učinila tak téměř dva roky po masakru 32 lidí na bruselském letišti. Jambon dnes potvrdil, že úterní incident na pondělním rozhodnutí nic nemění. Podle druhého stupně ohrožení v Belgii je hrozba teroristického útoku nepravděpodobná.

Témata:  Belgie útok EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy