Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se omluvil za výrok o p*delích světa?

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Davos - Americký prezident Donald Trup nedávno čelil aféře, kdy některé země, převážně africké, označil za "prdele světa". Dnes se ve švýcarském Davosu setkal se svým rwandským protějškem Paulem Kegamem a požádal ho o vyřízení vřelých pozdravů africkým vůdcům.

Trump se na nedávné schůzce se senátory v Bílém domě podle amerických médií pozastavil nad tím, proč k sobě Spojené státy nechávají stěhovat lidi "z kdejaké díry". 

Africká unie, která v neděli a v pondělí pořádá svůj summit v etiopské metropoli Addis Abebě, už v polovině ledna označila Trumpovy výroky za urážlivé a znepokojivé.

Dnes se Trump snažil vztahy s klíčovými africkými vůdci urovnat. "Vím, že se brzy setkáte a já vás prosím o vyřízení co nejvřelejších pozdravů" africkým vůdcům, řekl podle agentury AFP Trump Kegamemu. Šéf Bílého domu uvedl, že měl s Kegamem, jenž nyní bude rok předsedat Africké unii, "báječnou debatu". 

Témata:  Donald Trump Rwanda Světové ekonomické forum

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy