Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Pacifiku bylo obnoveno pátrání po trajektu Butiraoi, vojáci našli několik trosečníků ve člunu

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Tarawa - V oblasti tichomořského ostrovního státu Kiribati bylo dnes obnoveno pátrání po cestujících z trajektu Butiraoi, který v Pacifiku ztroskotal před týdnem. Na palubě bylo zhruba sto cestujících.

Pátrací operace byla obnovena poté, co novozélandští vojáci v neděli našli sedm přeživších v záchranném člunu. Do akce se nyní zapojí i Austrálie a Spojené státy.

Loď Butiraoi, která zajišťovala spojení mezi dvěma kiribatskými ostrovy, vyplula 18. ledna a do cíle plavby dlouhé asi 250 kilometrů měla dorazit o dva dny později, ale nestalo se tak. Jako pohřešované bylo plavidlo - dřevěný katamarán o délce 17,5 metru - nahlášeno až tento pátek. Přeživší uvedli, že se loď potopila.

Podle původních informací vezl trajekt asi 50 pasažérů. Kiribatský prezident Tanibi Mamu ale dnes prohlásil, že na lodi bylo pravděpodobně cestujících dvakrát tolik, tedy až stovka. Přestože šance na nalezení další přeživších jsou velmi malé, bylo dnes pátrání obnoveno.

Témata:  lodní havárie Nový Zéland moře

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy