Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusku vadí nepředvídatelné chování USA

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Kreml dnes opět reagoval na seznam ruských politiků a oligarchů, který zveřenily USA. Spojené státy jsou prý nepředvídatelné, pokud jde o sankce, a Moskva tak kvůli tomu musí být neustále ve střehu.

Americký seznam byl zveřejněn počátkem týdne v souladu se zákonem, který umožňuje postihnout Rusko za jeho údajné vměšování do amerických voleb v roce 2016, za porušování lidských práv a anexi ukrajinského poloostrova Krym.

"K naší hluboké lítosti máme co do činění s velmi nepředvídatelným partnerem," prohlásil dnes Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Zavést sankce může podle něj Washington "dnes, zítra nebo pozítří", a rozhodnutí USA proto mají velmi nepředvídatelný charakter.

Moskvě vadí hlavně hrozící zákaz odkupu ruských státních obligací, protože možnost zavedení sankcí může zahraniční investory odradit. Ruským byznysmenům může přítomnost jejich jména na seznamu výrazně zkomplikovat podnikání na Západě.

Témata:  Rusko USA Dmitrij Peskov

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy