Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman posílí nadstandardní vztahy ČR a SR, uvedl Fico

Robert Fico, slovenský premiér
Robert Fico, slovenský premiér
Foto: www.eu2009.cz

Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico dnes řekl, že prezident Miloš Zeman dál přispěje k posílení nadstandardních vztahů mezi Českou republikou a SR. Zeman již ohlásil, že jeho první zahraniční cesta během nového mandátu povede na Slovensko.

"Jsem přesvědčen, že prezident Zeman i ve druhém období bude jedním z rozhodujících katalyzátorů dalšího posilování nadstandardních a výjimečně blízkých vztahů našich zemí. I díky Miloši Zemanovi jsme sousedé, kteří se vždy podporují," uvedl Fico v odpovědi na dotaz poslance slovenského parlamentu, kterou ve sněmovně za nepřítomného premiéra přečetl vicepremiér Peter Pellegrini.

Fico dodal, že navzdory rozdělení Československa dokážou oba státy spolupracovat jako partneři v mezinárodních uskupeních.

Podle Fica se v České republice i na Slovensku snaží rozdělovat společnost méně úspěšní politici. "Stejné je v Česku i na Slovensku hlavně to, že nejúspěšnější při polarizaci jsou ti političtí představitelé, kteří jsou v parlamentních volbách méně úspěšní a právě prostřednictvím polarizace jakoby chtěli kompenzovat svůj volební neúspěch," napsal Fico v odpovědi na dotaz poslance a svého stranického kolegy Michala Bagačky.

Témata:  Robert Fico Miloš Zeman Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy