Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda v Šanghaji. Do chodců vjelo hořící auto

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Šanghaj - V čínském městě Šanghaj dnes vjel ve vysoké rychlosti do chodců dodávkový automobil, ve kterém vypukl požár. Nejméně 18 lidí utrpělo zranění, ve třech případech vážná. Informovaly o tom tamní úřady. Policie vyjádřila přesvědčení, že šlo o nehodu, a ne o útok.

Podle předběžného vyšetřování způsobil požár čtyřicetiletý řidič, který ve voze kouřil cigaretu. Řidič, jenž je nyní v péči lékařů, je podezřelý z nezákonné přepravy nebezpečných materiálů, uvedla podle agentury Reuters policie.

Šanghajský zpravodajský portál The Paper s odvoláním na svědky informoval, že automobil hořel již v okamžiku, kdy vjížděl na chodník. Ve vozidle podle svědků bylo šest lidí a plynové lahve.

K incidentu došlo kolem devíti hodin místního času v rušné obchodní čtvrti v centru Šanghaje. Řada lidí byla v té době na ulici na cestě do práce, napsala agentura AFP.

Témata:  Čína hasiči požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy