reklama

Woodová se utopila během plavby na jachtě u kalifornského ostrova Santa Catalina. Wagner, její manžel, byl zřejmě posledním člověkem, s nímž hovořila.

Woodová podle vyšetřovatelů na jachtě s Wagnerem a hercem Christopherem Walkenem popíjela alkohol. Wagner se pohádal s Walkenem, který si pak šel lehnout do své kajuty, zatímco Wagner zůstal s kapitánem lodi Dennisem Davernem. Když později nemohli najít Woodovou, Wagner si všiml, že zmizel záchranný člun - a s ním i jeho žena. Tělo Woodové bylo druhý den objeveno ve vodě asi půldruhého kilometru od jachty.

Lékaři po ohledání mrtvé konstatovali, že Woodová se nešťastnou náhodou utopila. V roce 2012 byl ale protokol koronera doplněn o zjištění, že důvodem smrti bylo "utopení a jiné neurčité příčiny" a že na těle mrtvé byly zjištěny odřeniny a podlitiny. Vyšetřování pak bylo obnoveno.

Nejmenovaný svědek nyní údajně vypověděl, že z lodi osudného večera slyšel křik a údery. Podle jiného svědka došlo k hádce a hlasy patřily Woodové a Wagnerovi.

Podle televize CBS zájem policistů o Wagnera neznamená, že by byl ze smrti své ženy podezřelý. Může prý ale mít informace, které vyšetřování pomohou. Podle losangeleského šerifa Johna Coriny se na něj teď policisté víc soustředí. Dnes sedmaosmdesátiletý herec svou výpověď mění a jeho verze událostí "nedává smysl". Není údajně vyloučeno, že Woodová se stala obětí násilného činu. Jak se ale do vody dostala, vyšetřovatelé stále nevědí.