Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kurdové prý zabili v tureckém pohraničí dva lidi

Armáda Kurdů
Armáda Kurdů
Foto: cabinet.gov.krd

Ankara - Při dnešním ostřelování Turecka ze syrského území přišli o život dva lidé. Útok je připisován syrským kurdským milicím YPG. S odkazem na sdělení tureckých úřadů o tom informovala agentura AP.

Turecko zahájilo 20. ledna proti kurdským milicím v oblasti Afrín na severu Sýrie ofenzivu. Cílem Ankary je kurdské ozbrojence, které považuje za teroristy napojené na kurdské separatisty v Turecku, ze syrského pohraničí vytlačit. V bojích už přišlo o život několik desítek lidí a tisíce osob byly nuceny opustit své domovy.

Guvernér turecké provincie Hatay Mehmet Tekinarslan v prohlášení oznámil, že na turecké pohraniční město Reyhanli bylo vypáleno šest střel. Osmnáct lidí bylo přitom zraněno a dva z nich zemřeli po převozu do nemocnice.

Poničeno bylo také několik budov a místní tržiště. Další tři střely následně zasáhly město Kilis ležící na severovýchod od Reyhanli. Zraněni byli tři lidé.

Témata:  Turecko Kurdové Sýrie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy