reklama

Akce se zúčastnila také světoznámá barbadoská zpěvačka Rihanna. Informovala o tom agentura Reuters.

Na lidské bomby, se kterými se stále potýkáme, je jedinou odpovědí vzdělání, řekl Macron na konferenci Globálního partnerství pro vzdělávání,což je organizace, která pomáhá zlepšit školství v nejchudších zemích světa. Děti nemohou vyrůstat v přesvědčení, že je v životě čeká jen válka, zdůraznil francouzský prezident.

V uplynulých letech se Francie stala terčem několika teroristických činů, včetně útoků v Paříži v roce 2015, při kterých přišlo o život více než 130 lidí. Paříž je také zapojená do boje proti islamistickým teroristům v Africe, zejména v oblasti Sahelu, kde operují skupiny s napojením na Islámský stát (IS) a Al-Káidu.

Pro úspěšný boj proti extremistickým organizacím, včetně těch, které utlačují ženy a snaží se je vyhnat z veřejného prostoru, je nezbytné, aby děti chodily do škol, řekl Macron. Prezident nicméně vzápětí dodal, že zlepšit školství je důležitým úkolem i pro Francii. "Máme problém ve školství, v případě, že pětina dětí neumí dobře psát, číst a počítat, když začnou chodit do školy ve 12 letech," dodal. "Co se dá dělat bez vzdělání? Stáhnout se. Nenávidět ostatní. Oživit nacionalismus," uzavřel Macron.