Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z italské Maceraty útok na migranty plánoval. Hnala ho prý rasová nenávist

Italská policie
Italská policie
Foto: Pixabay

Řím - Muž podezřelý ze střelby v italském městě Macerata jednal sám a čin plánoval dopředu. Oznámil to ministr vnitra Marco Minniti. Mezi zraněnými je pět mužů a jedna žena původem z Mali, Ghany a Nigérie.

Čin podle ministra zjevně nese rysy rasové nenávisti a byl poznamenán pravicovým extremismem s jasným odkazem na fašismus a nacismus. "Jedinou věcí, která oběti spojuje, je barva jejich kůže," řekl Manniti.

Při střelbě z auta utrpělo zranění šest lidí, hlavním podezřelým je podle médií osmadvacetiletý bílý Ital Luca Traini. Tisková agentura Agi napsala, že při zatýkání křičel "Itálie Italům".

Podle představitelů nemocnice v Maceratě byl jeden ze zraněných po ošetření již propuštěn. Další oběť střelby se nachází na jednotce intenzivní péče, další podstoupily operaci nebo se na ni chystají.

Témata:  Luca Traini rasismus uprchlíci Itálie střelba policie Itálie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy