Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva pod sněhem. Po stoleté vánici bylo odvezeno rekordní množství sněhu

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Moskva - Z Moskvy bylo v důsledku víkendové "stoleté" vánice vyvezeno rekordní množství sněhu. Doprava sice funguje, nicméně metropole pod 40centimetrovou pokrývkou sněhu podle agentury AFP žije ve zpomaleném tempu. Potíže přetrvávají na letištích.

"Takové množství sněhu napadlo poprvé za sto let. Byla to zkouška pro městské zaměstnance. V tuto chvíli, dnes ráno, jsou ulice vyčištěné a doprava funguje," řekl zástupce starosty Pjotr Birjukov.

Během uplynulých 24 hodin bylo podle něj z moskevských ulic odvezeno rekordní množství sněhu o objemu 1,2 milionu kubických metrů. "Odklízení sněhu bude pokračovat, byla přijata další opatření ke zvýšení množství pracovníků (s tímto úkolem)," dodal.

Do likvidace následků vánice se v Moskvě a okolí podle serveru Newsru.com zapojili vojáci. Pohotovost kvůli sněhu mají i jednotky i ve Smolenské, Brjanské, Vladimirské a Tulské oblasti.

V Moskvě během víkendu napadlo tolik sněhu, že to odpovídalo 122 procentům obvyklé měsíční dávky srážek. V důsledku vánice asi 60.000 lidí - přibližně 21.000 domácností v šesti stovkách obcí v centrálním Rusku - zůstalo bez elektřiny. Bouře si v Moskvě vyžádala jednu oběť na životě a pět raněných.

Témata:  Moskva Rusko zima

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy