Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zatýkání v Dagestánu. Tamní předseda vlády a další jsou podezřelí ze zpronevěry

Ruská měna, rubl
Ruská měna, rubl
Foto: Pixmac

Moskva - Ruští vyšetřovatelé nechali zadržet předsedu vlády autonomního Dagestánu Abdusamada Gamidova a jeho dva náměstky. Zatčeni byli také bývalý ministr školství a další hodnostáři. Jsou obviněni ze zpronevěry.

"V rámci vyšetřování případu rozkrádání rozpočtových prostředků byli zadrženi členové regionální vlády," řekla mluvčí Ruského vyšetřovacího výboru Svetlana Petrenková. Výbor je jakousi obdobou americké FBI.

"Během domovní prohlídky u Gamidova byla zabavena zlatá pistole TT, pistole Beretta, kulomet a dvě útočné pušky kalašnikov, jakož i munice," dodala Petrenková.

Podle agentury Interfax mají být zatčení převezeni do Moskvy, kde je nejspíše čeká vazební věznice. Protikorupční operace v neklidné autonomní republice na severním Kavkazu se dotkla celkem sedmi hodnostářů a jejich výslechy následovaly po zatčení starosty Machačkaly, obviněného z pozemkových machinací za desítky milionů rublů.

Zadrženým hodnostářům podle listu RBK hrozí až 20 let vězení, pokud budou obviněni z rozkrádání v organizované skupině.

Témata:  Dagestán Rusko zpronevěra Ruský rubl (RUB)

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy